Hvad siger loven egentlig ;) – Peter & Katherina (De Unge Mødre)
Syntes i selv at det er okay?

Hvad siger loven egentlig ;)

Halløj derude 🙂

I går lagde vi en lille ting på bloggen ( Læs det her <– )

Det har åbenbart givet anledning til en lang række kommentarer omkring noget lovgivning 🙂 Så lad os lige ta et lille kig på loven 😀

Datatilsynet har selvfølgelig et helt afsnit om persondataloven og sociale medier, da det her hverken er første eller sidste gang, at sådan noget her kommer til at ske 🙂

Mia doh

I første omgang skal vi se på, hvorvidt de brugte skærmprints er private eller offentlige – Altså ikke om jeg har brugt det privat eller offentlig – Men om “ejerne” har gjort det privat eller offentligt..

Datatilsynes betrakter privat som følgende:

“Hvis der er tale om en aktivitet af rent privat karakter – f.eks. hvis oplysningerne alene er tilgængelige for en snæver kreds af personer – gælder persondataloven ikke”

Nu er det selvfølgelig et spørgsmål om øjnene der læser, men jeg betragter ikke en gruppe med fremmede på facebook, som en snæver kreds – Med andre ord – Personerne i indlægget har selv gjort deres indhold offentligt tilgængelig. Altså har jeg ikke brudt loven 🙂

Hvilke regler gælder så, hvis man selv har offentliggjort noget på nettet?? Jeg citere igen fra datatilsynets hjemmeside:

“Når du offentliggør billeder af eller oplysninger om dig selv, gør du det samtidig muligt for andre at bruge oplysningerne. Datatilsynet vil som oftest ikke kunne hjælpe dig med at få andre til at slette de oplysninger eller billeder, som du selv har offentliggjort.

Et godt råd: Tænk dig om, inden du lægger oplysninger ud på internettet – gør kun de oplysninger tilgængelige, som du er indstillet på, skal kunne findes på internettet for altid!”

Så beklager venner – Jeg har ikke brudt loven 🙂 Men i er alle velkomne til at læse det selv 😉

Siden finder du her! <–

/Peter

Bliv den første som kommenterer

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Syntes i selv at det er okay?